3 decembrie 2010

Ulei de par Blossy de la Kallos si experimente cu vopsirea parului - The goal: Ash Blonde.

* Sursa foto: site-ul Kallos

Kallos Blossy ulei de cristale pentru par blond. Este un produs cosmetic destinat infrumusetarii si ingrijirii parului. Recomandat exclusiv pentru inlaturarea tonurilor "galbene" (decolorate) din parul blond. Datorita folosirii uleiului, parul isi recapata adevarata nuanta de blond, moliciunea, elasticitatea si stralucirea naturala. Este ideal pentru parul incretit cu permanent, vopsit sau oxigenat. Opreste deteriorarea firului de par si despicarea varfurilor. Parul redevine matasos si stralucitor datorita efectului antistatic. Protejeaza parul de efectele nocive ale razelor ultraviolete.

Cumparat de la standul Kallos, Militari Shopping Center (Auchan).
Cantitate : 80 ml.
Pret: intre 16 -18 lei.

Povestea parului meu blond este una dramatica: trei vopsiri intr-un interval de 8 zile. 
Ce salveaza totusi aceasta situatie aparent dezastruoasa..pai, mai multi factori :
- in ultimele 6 luni nu mai folosisem absolut niciun produs de colorare, permanenta sau  nu;
- in ultimele 12 luni folosisem exclusiv henna pentru colorarea parului;
- am avut de unde sa tund pentru a inlatura tot ceea ce fusese colorat, cu henna sau chimic (in urma cu 9 luni aveam parul pana la mijloc, in prezent e tuns scurt);
- nu am folosit decolorant.

Nuanta naturala: saten.
Nuanta dorita: blond cenusiu.

Etape:
- prima vopsire, fara decolorare ulterioara, cu vopsea blond-cenusiu. Rezultat dezamagitor: un blond inchis si roscat pentru parul natural, si o nuanta saten deschis - verzuie pe lungimea tratata cu henna. Nu a fost asa mare bai deoarece luasem in considerare ideea de a ma tunde daca observ diferente de culoare - ceea ce era previzibil.
- o a doua vopsite a doua zi, cu o nuanta mai deschisa de blond cenusiu. Rezultat cat de cat mai decent: parul nu s-a mai deschis la culoare, insa a pierdut partial reflexele roscate. Nu era o diferenta majora, dar totusi era un semn in directia dorita.
A urmat o saptamana in care m-am samponat de cateva ori cu samponul Silver Reflex de la Kallos (va urma un review si la acest produs), folosind ulterior balsam, clatind, si completand cu balsam leave-in si spray pentru protectia termica (iarna ma usuc cu foehn-ul). Odata parul spalat si uscat, am aplicat de fiecare data uleiul Blossy. Nu stiu cat la suta a fost efectului samponului si cat la suta al uleiului, dar cert este ca dupa o saptamana s-au pierdut in mod semnificativ reflexele roscate din par.
- a treia vopsire, dupa o saptamana, m-a adus in sfarsit un pic mai aproape de blondul-cenusiu visat de multa vreme. 
Voi lua o pauza de la vopsit de cca 5 saptamani, pentru a-mi lasa parul sa depasesca socurile recente, dupa care..vom vedea.

Pana atunci, raman fidela samponului Silver Reflex si uleiului Blossy.
Ma mai vopsisem si anii trecuti, si stiam cum mi se aspreste parul. Am firul mediu, nu prea gros, si desimea lui, la fel, medie, in niciun caz nu am acel tip de par des si puternic pe care-l poti colora dupa pofta inimii ca tot isi pastreaza aspectul sanatos.
Din acest motive, am fost destul de reticenta cu vopsirile acestea dese. Totusi, le-am preferat alternativei de decolorare si vopsire ulterioara. Dintre doua rele, cred ca pentru parul meu decolorarea este cea mai rea. Am experimentat si asta in urma cu cativa ani si evit sa repet experienta. Nu recomand nimanui sa ma ia ca exemplu, insa va pot spune ca decolorarea poate fi evitata daca aveti putintica rabdare si apelati la vopsiri succesive pentru deschiderea nuantei parului. La modul ideal, eu as fi aplicat procesul vreme de 3 luni - o vopsire cu 4,5 saptamani pauza - dar rabdarea nu e punctul meu forte.
Totusi, ingrijit intens zilele astea, n-am parul ca o matura. Cel mai greu e sa-l clatesc dupa samponare, mi se pare etapa cea mai elocventa, cand parul, in loc sa fie matasos, ramane aspru ca o perie. Isi revine insa dupa hranirea cu balsam la felul 1, balsam la felul 2 si ulei ca desert. Si, revenind la ulei ...
Ma bucur ca nu m-am lasat descurajata de multe pareri citite pe net, ca blondul cenusiu este imposibil de obtinut altfel decat prin decolorare. Pentru un par saten, ca al meu, se poate, cu mai multa rabdare insa si cu cateva trucuri - gen aceste produse de neutralizare a tonurilor roscate ( de care eu am aflat dupa ore bune de "sapaturi" pe site-uri si site-uri).

Ce-mi place:
- mirosul, este placut;
- consistenta si aspectului parului dupa folosire: este mai degraba lichid decat vascos, ceea ce imi place. Eu aplic o cantitate mica, o intind bine pe par - ma ajut si de o perie cu peri desi pentru asta -si mai aplic ulterior cate putin pana consider ca este uniform. Ulei mai folosisem doar la plaja (evident, in afara de cel din bucatarie :) ), si eram sigura ca voi avea parul gras dupa ce-l voi aplica, motiv pentru care intentionam sa-l folosesc seara, sa dorm cu el si dimineata sa ma spal. Minune: nu este nevoie. Aplicat putin cate putin se absoarbe complet in par si nu lasa deloc un aspect incarcat.
- stralucirea pe care o confera parului;
- nu stiu daca "opreste deteriorarea firuluii de par" sau a "despicarii varfurilor", il folosesc de prea putin timp si in combinatie cu alte produse, asadar nu ma pot exprima. Ce pot spune e ca parul nu arata a fi prea deteriorat,si v-am spus ce-i facut :) ;
- elasticitarea si moliciunea, aici le dau dreptate producatorilor.

Ce nu-mi place:
- mmm.. nu-mi dau seama daca pretul este piperat sau nu (pentrun produs Kallos, se stie ca de obicei sunt ieftine spre foarte ). Costa ,din cate tin eu minte, 17,5 lei (mai mult sau mai putin) pentru 80 de ml de produs. Ziceam eu ca nu aplic mult, dar am parul scurt acum. L-am folosit de cca 5 ori si s-a consumat cam un deget din sticluta. Pe un par mediu nu stiu cat de rentabil ar fi, nu mai zic de un par lung (cum l-am avut eu, probabil imi trebuia o sticluta pe saptamana ?!). Totusi, nu as fi categorica in aceasta privinta, produsul promite a fi unul bun spre foarte bun, si daca rezultatele vor fi in concordanta cu prima mea parere, atunci voi reconsidera cele spuse aici.

L-as mai cumpara? Da, categoric, o sa imi cumpar o noua sticla atunci cand o voi termina pe asta.


Cum era




Se vede destul de bine diferenta intre culoarea mea naturala si ce fusese vopsit si batea in tonuri de castana.

Din pacate nuanta cenusie metalica este data de blitz, daca era autentica nu cred ca as fi renuntat usor la ea :) 

Cum este


Fotografia este facuta la cateva zile dupa a doua vopsire, cand se stabilizese culoarea (la mine cel putin a durat vreo 24 de ore pana s-a "cenusit" nuanta, imediat dupa indepartarea vopselei tot in roscat batea) si dupa folosirea produselor de neutralizare a tonurilor roscate

Enjoy!

P.S. Daca mai cunoasteti si alte smecherii pentru a obtine nuanta de blond-cenusiu, va rog sa mi le spuneti, sunt pornita pe experimentat fel de fel, in afara de decolorare sau alta vopsire in viitorul apropiat.

5 comentarii:

  1. buna , ma simt in masura sa iti raspund , prin aceleasi lucruri am trecut si eu , de fapt am fost satena natural, apoi blonda platinat, apoi bruneta si acum blonda platinat din nou si transformarea de la brunet la blond a fost doar in cam 2 luni si bineinteles mi s-a si ars parul ca si eu l-am avut pana la jumatatea fundului si m-am tuns si acum mi-a crescut iar si foarte repede chiar , dar vopsindu-l la 2-3 saptamani cu decolorat cu tot , as putea sa iti dau cateva sfaturi daca vrei bineinteles cum sa ajungi la nuanta dorita, eu ma fac asa de 4 ani si am bagat la vopseluri si am incercat la nuante incat nici eu nu le mai stiu exact. hai sa iti zic cu ce m-am facut eu si daca vrei iti pot arata si poze cu parul meu, la inceput m-am facut cu palette xxl 00A pentru ca are pudra si il decoloreaza pe tot plus ca nu il arde foarte foarte tare dar depinde si de oxidant , sa nu fie prea puternic, aceasta il are de 9% daca nu ma insel .. apoi vei vedea o culoare un galben puisor asa , oricum e frumos si se poate schimba repede spre un blond cenusiu cum vrei tu , acum eu ma fac cu syoss 9-5 e perfecta pentru mine iese alb nici gri , nici galben si acum ma decolorez doar la radacina , nu mai dau pe firul de par deloc ci doar cu vopsea si intr-un tub de vopsea , amestec de fapt pun si sampon sa il mai diluez ca sa nu pun prea multa vopsea sa il ard si asa il mentin,dar pentru un blond cenusiu poti incerca nuanta tot de la palette C9 sau C10 cam la fel ies acestea 2 .

    RăspundețiȘtergere
  2. Blonde, multumesc pentru sfaturi. In urma cu vreo saptamana am dat si eu de vopseaua Palette Intensive Color Creme E20 (Blond foarte deschis) care contine si doua pliculete cu pudra decoloranta. Eu am inlocuit oxidantul initial al vopselei, de 9%, cu acela mai puternic de 12% si a iesit intr-adevar o nuanta foarte deschisa. Cu samponul Silver Reflex am scapat de blondul acela cald, "puisor" cum ziceai :) Inca nu am exact nuanta dorita, nici nu e 100% uniforma, dar intentionez sa astept o luna si apoi voi vopsi si eu doar radacinile si doar 10 min varfurile. Oricum, fara de cum aveam parul cand am facut postarea, este un progres. De ars, mi s-a ars si mie parul, dar am aplicat seara ulei de ricin pe toata lungimea si a doua zi, dupa spalare si masca cu placenta de la Kallos, arata decent.
    Multumesc de sfaturi, daca vrei imi poti trimite mail (la review.uri.cosmetice@gmail.com) cu fotografiile parului tau si cum ai procedat si voi face a guest post :)
    Numai bine!

    RăspundețiȘtergere
  3. acum dupa muult timp am recitit postarea ta, in cautarea uleiului de la Kallos si atunci daca imi aduc bine aminte tot asta cautam.. sa ma documentez despre uleiul acesta.
    Sper ca ai ramas tot la blond, din experienta mea pot spune ca cine a fost blonda sigur va dorii sa redevina blonda.. asa ca mai bine pastram o culoare si ne schimbam doar nuantele de cate ori dorim.

    RăspundețiȘtergere